De 12 best verkochte games op de Playstation 4

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Playstation 4

De Playstation 4 is de jongste knakker die je in onze webwinkel vindt. De PS4 behoort tot de 8e generatie consoles, samen met de Nintendo Wii U en Xbox One. In 2013 zag de PS4 het levenslicht en 114 miljoen verkochte spelcomputers later werd de productie van een aantal modellen begin 2021 gestaakt om de focus op de productie van de PS5 te leggen. De Playstation 4 mag dan nog geen volwaardige retro console zijn, de komst van een nieuwe generatie zorgt er wel voor dat de mogelijkheden om een goedkope PS4 op de kop te tikken ineens stukken groter wordt. 💰

Juist nu de PS5 net om de hoek komt kijken, krijg je voor een tweedehands Playstation 4 heel veel waar voor je geld. Weten waarom? Wij hebben hier de belangrijkste redenen om juist nu een tweedehands PS4 te kopen.

Tweedehands Playstation 4 Console of Games kopen

Een Playstation 4 kopen zonder teveel te betalen? Bij RetroPlaystationKopen.nl schaf je een fraaie refurbished PS4 aan voor een super strakke prijs. Naast de Playstation 4 consoles leveren we ook verschillende accessoires, controllers en natuurlijk ook alle PS4 games die deze generatie zo groot heeft gemaakt. Om het een beetje overzichtelijk te houden hebben we het assortiment in twee groepen verdeeld.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle spelcomputers, controllers, kabels, en andere accessoires.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze PS4 Games zijn originele Europese games.

De 3 verschillende PS4 modellen

Al vanaf de eerste Playstation generatie brengt Sony verschillende modellen uit om het aanbod na enkele jaren weer te verversen. In het verleden werd er gekozen voor compacte varianten van de originele console. Soms kwam hier een kleine upgrade bij kijken, maar voor een echt nieuwe console moest je toch echt wachten op de nieuwe generatie. Lekker veilig voor de fabrikant, maar niet zo heel boeiend voor de meeste gamers. Sony pakte het met de Playstation 4 compleet anders aan.

Er zijn in totaal drie modellen van de PS4 uitgebracht, dus voor je het weet word je opeens overrompeld door de verschillende keuzes. Gelukkig ben je nu dit verhaal aan het lezen en kom je er zometeen precies achter welke bij je past. 😋

Playstation 4

De originele Playstation 4 moest de nare start van de Playstation 3 doen vergeten. En daar slaagde Sony in. Sterker nog, de PS4 werd direct een enorm succes. In de 8e generatie consoles bleek juist Microsoft het lastig te krijgen door gerommel rond de lancering van de Xbox One. De Playstation 4 loopt op de x86 architectuur en niet meer op de Cell architectuur die een drempel vormde bij het ontwikkelen van games.

De PS4 is het basis broertje van de 3 musketiers. Als je van groot, luidt en vooral voordelig houdt, zit je met de het basismodel van de Playstation 4 helemaal goed. Hij komt standaard met een 500 GB of een 1TB HDD die eventueel vervangen kan worden door een schijf met een hogere opslagcapaciteit of een SSD, als je nog net wat meer snelheid uit je console wil halen.

Playstation 4 Pro

In 2017 kwam Sony met een tussenmodel om de lange periode tussen de 8e en 9e generatie te overbruggen. De originele PS4 had geen hele bijzondere specificaties en de snelle ontwikkelingen van computeronderdelen zorgde ervoor dat spelcomputers achter dreigde te lopen op PC gaming.

De Playstation 4 Pro heeft een krachtigere processor en GPU. Ook komt de PS4 Pro standaard met een 1 TB harde schijf. De keuze tussen opslagcapaciteiten is voor de Pro dus ook een stuk makkelijker, want die is er niet. 😝

Al deze verbeteringen maakte het mogelijk om nog meer uit je games te halen. Zo behoorden 4K en HDR niet langer tot de toekomst, het werd realiteit. De games die hier gebruik van maakten zijn adembenemend. We hebben regelmatig met open mond naar omgevingen, kleding en zelfs grassprietjes zitten staren, om maar te kunnen bevatten hoe fraai de nieuwe games zijn geworden. 😍🌱

PS4 Slim

Naast de PS4 Pro kwam Sony ook op de proppen met de Playstation 4 Slim. Een 500 GB model dat zoals de naam doet vermoeden een stuk kleiner was dan de originele PS4. Dezelfde specs in een behuizing die 40% kleiner is; knap werk hoor! Bovendien is deze vriendelijke vriend een stuk stiller dan zijn grote broer.

De PS4 Slim heeft USB 3.1 poorten aan de voorkant en Bluetooth 4.0 en 5.0 GHz WiFi ondersteuning. Vanaf 2017 werd de Playstation 4 Slim met een 1 TB harde schijf verkocht.

De Dualshock 4 Controller

Als je de Dualshock, de Dualshock 2 en de Dualshock 3 naast elkaar legt, zal het je opvallen dat er eigenlijk niet zo heel erg veel opvalt. De kabel is verdwenen bij de derde controller, maar de vorm en knoppen zijn eigenlijk nauwelijks veranderd. Enter Dualshock 4: een draadloze controller met ingebouwde speaker, een Share-knop, ingebouwde LED-verlichting en de absolute eye-catcher: een touchpad. De Dualshock 4 is in alle opzichten een upgrade ten opzichte van zijn voorganger. De verbinding met de Playstation 4 is sneller en stabieler, de batterij duurzamer en een speciale aansluiting aan de onderkant maakt het mogelijk om de controller op te laden in een dock. Goed om te weten: je kunt je Dualshock 3 ook op de Playstation 4 gebruiken. 😉

Speel PS4 Games alleen of met je vrienden

Het aanbod van PS4 games toont een interessante splitsing. Games van third party ontwikkelaars hebben voornamelijk de focus op multiplayer aspecten. Denk aan Call of Duty, FIFA en GTA V, waarbij de single player speltypen een beetje ondergeschikt zijn geraakt aan de online ervaring. Al kan je met een game als Red Dead Redemption II ook zeker van een uitgebreid en uitgewerkt verhaal genieten. Neem ook zeker even de tijd om eens goed rond te kijken: de omgeving ziet er fantastisch uit. 😍

De first party developers kozen juist voor een compleet andere strategie. In een periode van zeven jaar kwam er jaarlijks minstens een nieuwe AAA-game uit die de lat weer een stukje hoger legde. De beste first party games zijn:

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock