De 9 best verkochte games op de Playstation Portable

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Playstation Portable

De Playstation Portable of kortweg PSP werd onthuld op de E3 van 2004. De PSP is de eerste handheld van Sony en was het antwoord op het succes van Nintendo met de Nintendo DS. Samen met de Playstation 3, hoort de PSP tot de 7e generatie consoles. Aan de verkoopcijfers van de reeks Nintendo DS consoles heeft de PSP nooit kunnen tippen, maar desalniettemin werd de PSP een groot succes. In totaal zijn er wereldwijd ruim 80 miljoen exemplaren verkocht.

Playstation Portable Console of Game kopen

Bij RetroPlaystationKopen.nl vind je een uitgebreid aanbod aan voordelige Playstation consoles. Bestel een refurbished Playstation Portable voor een mooie prijs. We hebben ons PSP assortiment opgedeeld in twee groepen.

  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle handhelds, controllers, kabels, en andere accessoires.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze PSP Games zijn originele Europese games.

Sony goes handheld met de PSP

In de tweede helft van de jaren ’90 en het begin van de jaren ’00 veroverde Sony een enorm deel van gamemarkt door zeer succesvolle consoles uit te brengen. De PS1 en PS2 werden samen meer dan 260 miljoen keer verkocht, veel meer dan de Xbox, de grootste concurrent op het gebied van spelcomputers. Toch was er een deel van de markt die niet werd aangesproken door de PS1 en PS2, de groep gamers die liever een klein apparaat in hun handen heeft dan een console onder de tv. Een spelcomputer die je overal mee naartoe kan nemen en op kan spelen. Nintendo is en was ook toen al de absolute heerser op deze markt, zonder echte competitie. De PSP werd geïntroduceerd, een handheld console met enkele voordelen ten opzichte van de Nintendo DS:

  • De PSP heeft een krachtigere processor
  • Het scherm van de PSP is beter dan die van de DS
  • Je kunt PSP op je PS2, PS3 of pc aansluiten via USB
  • Je kunt de PSP met het internet verbinden

 Verschillende Playstation Portable modellen

Sony bracht in totaal vijf verschillende PSP modellen uit. De originele PSP deed het zeker niet slecht, maar er waren ook zeker verbeteringen mogelijk. De eerste revisie werd de PSP Slim. Een smallere en lichtere versie van de originele PSP. Je kan dit nieuwe model ook via een USB-aansluiting opladen. Ja, dat was toen echt een nieuwe feature. De tweede revisie was de PSP-3000, ook wel bekend als de PSP Slim & Lite en PSP Brite kwam met een beter scherm en een ingebouwde microfoon. Vervolgens kwam Sony met de PSP Go op de proppen, het eerste model dat echt afweek van de originele PSP. Zo is de PSP Go 56% kleiner dan de PSP en 35% kleiner dan de PSP Slim. Je kan alle games voor de eerdere PSP modellen ook op deze PSP Go spelen. De laatste PSP die het daglicht heeft gezien is de PSP Street. Een budget model dat uiteindelijk tot 2014 werd geproduceerd. Voldoende keuze dus om een PSP te vinden die bij jouw gamestijl past. Veel plezier met gamen!

Speel jouw favoriete games

Een van de belangrijkste redenen om voor een PSP te kiezen, is het aanbod aan games. In tegenstelling tot de Nintendo DS kan de Playstation Portable namelijk wel overweg met games die net iets meer rekenkracht vereisen. Zo zijn God of War: Chains of Olympus, GTA: Chinatown Wars en Metal Gear Solid: Peace Walker voorbeelden van toffe games die het maximale uit je PSP console halen. Games als Lumines, Ridgde Racer, Snoopy vs. The Red Baron en LittleBigPlanet moet je ook zeker een kans geven. Wij kunnen ons er nog uren mee vermaken. 🤗

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock