De 12 best verkochte games op de Playstation 5

Herken jij ze allemaal?
Beweeg met je muis over de screenshot om de titel van de game te zien.

Alles over de Playstation 5

De Playstation 5 is de snelste en meest verbluffende spelcomputer die je in onze webwinkel vindt. De PS5 behoort tot de 9e generatie consoles, samen met de Nintendo Switch en de Xbox Series. De in 2020 uitgebrachte gamingconsole begon met een moeizame start door productieproblemen deze constant was uitverkocht. Momenteel staat de teller op 40 miljoen verkochten exemplaren maar met de komst van de nieuwere modellen zal dit nog zeker oplopen.

Wat de PlayStation 5 vooral zo uniek maakt zijn de nieuwe baanbrekende DualSense-controller met Adaptive Triggers en Haptic Feedback. Deze technische snufjes van Sony PlayStation brengen games tot leven op een manier die je nog nooit eerder hebt ervaren.

Tweedehands PlayStation 5 Console of Games kopen

Een PlayStation 5 kopen en zeker weten dat het allemaar snor zit? Bij RetroPlaystationKopen.nl schaf je zo'n refurbished krachtpatser van een PS5 aan voor een eerlijke prijs. Naast de PlayStation 5 consoles leveren wij ook controllers, accessoire en awesome games. We hebben onze PlayStation 5 assortiment onderverdeeld in drie groepen.

  • Bij PlayStation 5 Consoles vind je al onze spelcomputers en PS5 Starter Packs.
  • Bij Consoles & Accessoires vind je alle controllers, kabels, en andere accessoires.
  • Alle spellen staan onder Games. Al onze PS5 Games zijn originele Europese games, mits anders is vermeld in de titel.

Verschillende PS5 modellen

Al vanaf het begin met de PlayStation 1 kwam Sony aanzetten met verschillende modellen van die generatie consoles. Ook bij de PlayStation 5 zal dit niet anders zijn en zal de PS5 verschillende upgrades krijgen.

Het eerste model waarmee Sony PlayStation kwam aanzetten was de PlayStation 5 en de PlayStation 5 Digital Edition. De zogenoemde standaard versie wordt in het volksmond ook wel een PlayStation 5 'Phat' genoemd omdat de eerste modellen van Sony altijd erg groot, lomp en zwaar zijn.

In november 2023 kwam Sony met een vernieuwd model aanzetten, de zogenoemde PlayStation 5 Slim. Deze is 20% kleiner en lichter en heeft de mogelijkheid om een optische Sony PlayStation blu-ray drive op aan te sluiten. Ook is de PlayStation 5 Pro aangekondigd.☝

Playstation 5

De PlayStation 5 moest zijn voorganger, de PlayStation 4, evenaren. Echter kwamte Sony met verschillende productieproblemen waardoor steeds maar een beperkte oplage verkocht werd in de winkels. Desondanks is de PlayStation 5 een succes want binnen de 9e generatie consoles blijkt Sony PlayStation een goeie voorsprong te hebben gemaakt dan hun aardsrivaal Microsoft.

De PS5 kwam als eerst uit als een standaar 'phat' variant en een iets dunner model de PlayStation 5 All Digital. Beide varianten kwamen met een krachtige AMD Z2 CPU en zijn krachtig genoeg om ongestoord 4K te kunnen gamen. Standaard werd de PS5 geleverd met een 825GB SSD waardoor laadtijden flink zijn gehalveerd.

Playstation 5 Slim

In 2023 kwam Sony, zoals wij ok zagen bij de PlayStation 4, met een zogenoemde 'slim' model. Kenmerkend van een slim model is dat de console een complete metamorphose krijgt zodat die kleiner, lichter en minder 'bulky' is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de technologie uit die tijd.

Kleiner, lichter en minder 'bulky' is zeker gelukt bij de PS5 Slim, maar echt efficiënter is deze console niet. Qua stroomverbruik en performens is de console het zelfde gebleven. Wel heb je de mogelijkheid om de blu-ray driver eraf te halen of zelfs te vervangen zonder enige moeite.

De DualSense Controller

De DualSense, de kroon op de PlayStation 5, onthuld in 2020. Gevormd door feedback van game-ontwerpers en spelers, biedt deze controller een ongeëvenaarde gamingervaring.

Met vibrotactiele haptiek en adaptieve triggers onderscheidt de DualSense zich. Voice coil actuators en DC-rotatiemotoren zorgen voor meeslepende feedback, terwijl het strakke ontwerp en de monochrome actieknoppen een frisse esthetiek bieden.

De controller speaker en dual-microfoonarray verbeteren communicatie, terwijl een force feedback mechanisme in de triggers variabele weerstand biedt voor een levensechte ervaring. USB-C, een 3.5mm audiojack en een verwijderbaar design voegen flexibiliteit toe.

DualSense is niet zomaar een controller; het is de belichaming van de PS5 ervaring. Een onmisbaar stukje technologie voor elke serieuze gamer. 🎮

Ontdek het uitgebreide game aanbod van de PlayStation 5

Op de PlayStation 5 geniet je van een uitgebreide selectie games, zowel uit de vertrouwde PlayStation 4 bibliotheek als de nieuwste toevoegingen voor de PlayStation 5. Ja, je leest het goed: al die prachtige 8e generatie games zoals Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2, The Last of Us en Ratchet & Clank zijn moeiteloos speelbaar op de PlayStation 5.

De diversiteit in PlayStation 5 games is indrukwekkend. Van meeslepende single player titels zoals Horizon Forbidden West, STAR WARS Jedi: Survivor tot Ratchet & Clank: Rift Apart; deze games bieden urenlang plezier met verbluffende graphics en meeslepende verhalen. Ben je meer een fan van multiplayer gaming? Dan heb je keuze te over met titels als Grand Theft Auto V, Call of Duty: Modern Warfare II en FIFA 23.

Duik in de wereld van de PlayStation 5, waar het rijke gamingaanbod elke gamer, of je nu van solo- of multiplayer houdt, op maat bedient. Ervaar het beste van beide generaties en dompel je onder in de ultieme game ervaring. 🎮

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock