Een Playstation 4 controller batterij vervangen

Dat is een uitstekende vraag!

Er zijn 2 soorten PS4 controllers. een versie 1 en een versie 2 (V1 & V2) Kijk goed welke soort je nodig hebt. want ze hebben allebei een ander plug in formaat waardoor ze niet met elkaars accu's werken.

Klik hier voor een makkelijke manier of je een V1 of V2 controller hebt😊

Het proces

Je begint met het losschroeven van deze schroefjes. dat kan met een kruiskop schroevendraaier

Mocht je die niet hebben. kan je deze altijd bestellen via de linkjes hier beneden.

Na dat je dat hebt gedaan. Kan je beginnen met het loshalen van de behuizing.

Gebruik een openingstool zoals bijvoorbeeld een platte kunststof opener om voorzichtig de behuizing van de controller te openen. Werk langzaam en voorzichtig om te voorkomen dat je de behuizing of interne onderdelen beschadigt. Begin meestal bij de naad tussen de twee helften van de behuizing en werk je een weg rond totdat de behuizing volledig loskomt.

Pro tip: De clipjes onderaan de controller zitten hebben soms wat moeite om los te gaan zonder extra liefde. Als je die clipjes wat extra aandacht geeft, gaan ze zonder al te veel moeite los.

⬇️ hieronder de clipjes ⬇️

.

Als je uiteindelijk binnen bent. Heb je 2 losse helften in je handen. Leg met beleid de achterkant neer op een manier dat je het ribbonkabeltje die alles vasthoudt niet losmaakt.

Zodra de behuizing is geopend, zal de batterij duidelijk zichtbaar zijn. Gebruik de pincet om voorzichtig de stekkerverbinding van de batterij los te koppelen van het moederbord van de controller. Houd de batterij stevig vast terwijl je de stekker losmaakt om te voorkomen dat je onnodige druk op de interne componenten uitoefent. Verwijder vervolgens de accu uit de behuizing.

Het is geadviseerd om jouw pincet op dezelfde manier te positioneren om de batterij eruit te krijgen.

Plaats de nieuwe batterij op de plaats van de oude batterij en sluit de stekker aan op het moederbord van de controller. Zorg ervoor dat de verbinding stevig vastzit, maar oefen geen overmatige kracht uit om beschadiging te voorkomen.

Nadat de nieuwe batterij op zijn plaats zit en stevig is aangesloten, kun je de behuizing van de controller weer in elkaar zetten. Zorg ervoor dat alle interne componenten op hun juiste plaats zitten voordat je de behuizing sluit. Druk voorzichtig op de behuizing totdat deze weer stevig vastzit. Zorg ervoor dat er geen kieren of openingen zijn.

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock