Het verschil tussen de V1 en V2 DualShock PS4 Controller en hoe je ze herkent

De PlayStation 4-controller is een belangrijk onderdeel van de console-ervaring, en als je net als ik bent, dan heb je waarschijnlijk het gevoel dat je een stukje van jezelf kwijtraakt als je geliefde controller het begeeft. 😥

Als je op zoek bent naar een nieuwe PS4 controller, is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen de V1 en V2 modellen. De V2 controller is de upgrade van de V1 controller. Ze zijn in grote lijnen hetzelfde, maar er zijn toch echt wat kleine verschillen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de twee controllers en laten we je zien hoe je herkent welke je hebt.

De verschillen tussen de V1 en V2 DualShock Playstation 4 controller

  • Touchpad: Het meest opvallende verschil is de lichtbalk aan de voorkant van de controller in de touchpad. Als de controller aanstaat zie je in de V2 een lichtgevende balk in de touchpad die in de V1 controller ontbreekt (zie plaatje hieronder).
  • Verbeterde Knoppen en Joysticks: De R2- en L2-triggers hebben bij de V2 een iets andere kleur (donkergrijs vs zwart) gekregen. En belangrijker: de joysticks bij de V2 controller zijn van een steviger materiaal dat veel langer meegaat. Hiermee heeft Sony goed ingespeeld op de veelgehoorde klacht dat de joysticks erg snel sleten.
  • Andere batterij: Als je een vervangende batterij wilt kopen, is het goed om te weten dat de V1 en V2 controllers een net ander formaat hebben. Verder zul je er in batterijduur weinig van merken.

Kiezen tussen een Tweedehands V1 of V2 PS4 Controller

Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. De gemiddelde gamer zal er weinig van merken. De DualShock V1 is een uitstekende controller...

...maar als je dan toch echt moet kiezen, zouden wij gaan voor de licht verbeterde V2 versie!

Hoe herken je of je een V1 of V2 PS4 Controller hebt

Er zijn drie manieren om te herkennen welk model PS4 controller je hebt:

  • Bij de V2 controller zie je, zoals op het plaatje staat afgebeeld, een lichtbalk aan de voorkant van de controller als de controller aanstaat. Vergis je niet met de LED lamp aan de achterkant van de controller, deze zit zowel op de V1 als op de V2 versie.
  • Als je controller niet meer werkt, kun je het ook herkennen aan de kleur van de R2- en L2 triggers. Bij de V1 controller zijn die zwart, bij de V2 controller zijn ze donkergrijs.
  • Voor de technisch hoogbegaafde onder ons kun je natuurlijk ook de controller openschroeven. Dan is het te herkennen aan het JDS/JDM nummer op het moederbord.


We hebben voor beide versies PS4 controller een bijpassende vervangende batterij:

Zo, weet je dat ook weer! Kun je nu mooi een nieuwe accu scoren, zodat je controller weer een hele avond Farming Simulator meegaat. 🤗

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock