Je PS3 controller draadloos met je console verbinden

Om je game avontuur te beginnen op je Playstation is het natuurlijk belangrijk dat je je controller kan aansluiten aan je Playstation. Hier lees je hoe je dat makkelijk doet. We gebruiken hier de originele Dual Shock controllers, maar hetzelfde geldt voor de nieuwe aftermarket controllers.

STAP 1 - Verbind de Controller met een Mini-USB kabel

Om een controller aan te sluiten op je Playstation heb je altijd een kabel nodig die je zowel in de controller doet als in de USB ingangen op je Playstation. Voor de Playstation 3 heb je daar de Mini USB kabel voor nodig.

Let op: Niet alle Mini USB-kabels zijn in staat power en data over te brengen tussen de controller en de console. Als je niet de originele Mini-USB kabel gebruikt, zou het dus aan de kabel kunnen liggen.

STAP 2 - De Controller Synchroniseren

Als je de Mini USB kabel in de controller en in de Playstation hebt gedaan hoef je alleen nog op het Playstation logo knopje in het midden van je controller te drukken. Zodra de lichtjes aan de achterkant van de Controller stoppen met knipperen is je controller verbonden met je Playstation en kun je gaan gamen!

Stap 3 - De Controller Resetten

Als je controller niet synchroniseert, kan het helpen om deze te resetten.

Op de achterkant zit een kleine opening waar je met een paperclip of tandenstokertje een knopje kan indrukken. Als het knopje is ingedrukt, voel je echt een klikje. Houdt deze minimaal 5 seconden ingedrukt.

Daarna kun je het nogmaals proberen.