Hoe kan ik mijn PS3 console resetten?

Loopt jouw trouwe PS3 console ook wel eens vast? Bevriest hij vaker dan een ijsbeer op de noordpool? 🥶 Of wil je gewoon jouw oude PS3 verkoopklaar maken en alle gegevens verwijderen?

Geen zorgen, wij hebben de ultieme gids om je te helpen je console te resetten. 🚀

Je kunt je PS3 op twee manieren resetten:

 1. via de Systeeminstellingen
 2. via de Safe Mode

De methodes zijn hetzelfde voor de PS3 Phat, PS3 Slim of PS3 Super Slim hebt, dus het maakt niet uit welk model console je hebt.

Ready, set, reset!

Methode 1: PS3 Console Resetten Via de Systeeminstellingen

Dit is de meest gebruikelijke manier om je PS3 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en je account te verwijderen. 🙌

Volg deze eenvoudige stappen om jouw PS3 weer als nieuw te maken:

 1. Zet je PS3 aan en navigeer naar het XMB menu (een fancy naam voor het hoofdmenu, de horizontale balk met al die leuke icoontjes).
 2. Ga naar het "Settings" ("Instellingen") menu (het tandwiel-icoontje ⚙️).
 3. Scroll naar beneden en selecteer "System Settings" ("Systeeminstellingen")
 4. Vind "Restore PS3 System" ("PS3-systeem herstellen") en selecteer deze optie.
 5. Kies "Quick Format" ("Snel Formatteren") of "Full Format" ("Volledig Formatteren") (dit laatste duurt wat langer maar verwijdert alle gegevens grondiger).
 6. Bevestig je keuze en laat je PS3 zijn magie doen! ✨

Als je jouw PS3 Console wilt verkopen is dit ook een goede manier om alle persoonsgegevens van de console te verwijderen!

Methode 2: PS3 Console Resetten via de Safe Mode

Als bovenstaande opties niet werkt, omdat de controller niet bruikbaar is of je console dermate is vastgelopen dat je niet bij het hoofdmenu kunt komen, kun je gebruik maken van de Safe Mode 🔒.

Safe Mode biedt een aantal extra opties, waaronder het herstellen van de file system en database.

 1. Zet je PS3 volledig uit en zorg ervoor dat er geen disc in de console zit.
 2. Houd de aan/uit knop ingedrukt totdat je drie piepjes hoort: één direct na het indrukken, de tweede erna en de derde na ongeveer vijf seconden. De console schakelt zichzelf nu weer uit en het LED lampje brandt rood.
 3. Wacht een paar seconden en houdt daarna opnieuw de aan/uit knop ingedrukt. Je hoort weer een piepje, na een paar seconden een tweede piepje en weer een paar seconden later daarna een dubbele piep.
 4. Laat de knop los na de dubbele piep. Je PS3 staat nu in de Safe Mode ("Veilige Modus").
 5. Sluit je controller aan met een USB-kabel en druk op de PS-knop om hem te verbinden.
 6. Kies "Restore PS3 System herstellen" ("PS3-systeem herstellen") uit het menu. Let op: hiermee worden alle gegevens verwijderd en keert je console terug naar de fabrieksinstellingen! 😱
 7. Bevestig je keuze en wacht tot je PS3 zijn ding heeft gedaan.

Houd er rekening mee dat je gegevens hierdoor worden verwijderd. Gebruik deze methode dus alleen als het echt noodzakelijk is of maak een backup van je data! ⚠️


En daar heb je het! Twee methodes om je PS3 console te resetten.

We hopen dat je hiermee geholpen bent! 🙌

Al je jouw PS3 wilt verkopen kun je terecht op onze inkoop website PlaystationVerkopen.nl en als je console hiermee weer zo fris en fruitig is dat je zelf nog even lekker door wil gamen, kun je bij ons terecht voor nieuwe Playstation 3 Games of Accessoires! 🎮

En onthoud: in de wereld van gaming is er geen probleem dat niet kan worden opgelost met een beetje doorzettingsvermogen, wat creativiteit en natuurlijk, een goede oude reset. 😉

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock