PLAYSTATION 3 AANSLUITEN OP EEN MODERNE TV

Je PlayStation 3 aansluiten op een TV is geen enkel probleem. Zelfs niet op de meest moderne QLED of 4k HD televisies.

Voor de PlayStation 3 heb je 2 mogelijkheden, een om je PlayStation 3 op een wat oudere televisie aan te sluiten en een mogelijkheid om je PlayStation 3 direct op een moderne televisie aan te sluiten. Hoe verder je naar beneden scrolt, hoe beter de beeldkwaliteit, hoe groter het gebruiksgemak, maar ook - je raad het al - hoe hoger de prijs. Voor een uitgebreid overzicht van alle Playstation consoles, check onze guide voor het aansluiten van je oude PlayStation console op een moderne televisie.

Voor de PlayStation 3 hebben alle mogelijkheden met voor- en nadelen hier op een rijtje gezet, zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken.AV-KABEL (MET SCART BLOKJE)

De PlayStation 3 heeft heeft als laatste PS generatie een eigen multi-out aansluiting. In het normaal Nederlands is dat een rechthoekige aansluiting waar de Sony PlayStation AV-Kabel in kan. Deze zelfde aansluiting wordt ook gebruikt voor de PlayStation 1 en de PlayStation 2.


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de composiet ingangen (de rood-wit-gele tulp-ingangen) van je TV. Met behulp van het Scart Blokje kun je ook de scart-ingang van je TV gebruiken. Let op: Bij sommige TVs kun je de componenten ingangen (de groen-blauw-rood-with-rood tulp-ingangen) ook gebruiken voor deze composiet kabel. In dat geval moet de gele tulp-kabel in de groene video-ingang en de witte en rode tulp-kabels in de wit-rode audio-ingangen. Is je beeld dan zwart-wit? Dan kun je deze ingangen niet gebruiken.

📺 De meeste TVs noemen het kanaal AV of EXT of SCART.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Vaak parallel aan te sluiten met bijvoorbeeld je TV-ontvanger (op HDMI of coax)

✅ Dezelfde kabel is ook te gebruiken voor de PlayStation 1 en de PlayStation 2

 Beste prijs-kwaliteit verhouding


Nadelen

❌ De bekabeling steekt (zeker met scart blokje) een behoorlijk stukje uit. Als je TV aan de muur hangt en de aansluiting aan de achterkant zit, kan dit problemen opleveren.

❌ De kabel is gevoelig voor andere elektro-magnestische velden. Heb je een storend beeld? Dan kan het soms helpen om de kabel zo ver mogelijk weg te houden van andere (stroom)kabels en elektrische apparaten.

 Niet de optimale beeldkwaliteit


HDMI Kabel

Je PlayStation 3 aansluiten met een HDMI kabel is de meest gangbare manier om je PlayStation 3 aan te sluiten op een moderne televisie. Je hebt door de HDMI ingang van je PlayStation 3 geen convertor of ander extra's nodig. Gewoon plug-and-play noemen wij dat!


Aansluiten

🔌 Aansluiten op de HDMI ingang van je TV.

📺 Het beeld komt binnen op een van de HDMI-kanalen van je TV.


Voordelen

✅ Makkelijk het juiste kanaal vinden

 Parallel aan te sluiten met andere apparaten (als je TV meerdere HDMI-ingangen heeft)

 Breed inzetbaar. De zelfde kabel is ook te gebruiken voor je moderne PlayStation 4.

 Goede beeldkwaliteit


Nadelen

❌ Die zijn er niet 😅

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock