Wat is de staat van de Playstation 1 Producten

Ruim 20 jaar geleden werd de Sony PlayStation 1 (en later Sony PlayStation One) geboren uit wraak. Wraak want Sony zou in eerste instantie samen gaan werken met Nintendo. Naast een krachtige en moderne console kwam Sony met revolutionaire gaming technologie zoals de DualShock controllers. Ook zorgde Sony voor een partij games die alleen te spelen waren op de Sony PlayStation zoals Gran Turismo en Crash Bandicoot. Vele 90's kids hebben het nog vaak over de games uit deze tijd en het is dan ook niet voor niets een nostalgisch vierkante koektrommel waar wij vandaag de dag nog onze gaming plezier uithalen. 😎

Na zoveel jaar van bestaan en kilo's paprikachips verslonden te hebben kan het zijn dat de console, controller of accessoire van de Sony PlayStation 1 er net iets anders uit ziet dan toen je 'm origineel kocht bij de lokale speelgoedwinkel. Om verassingen te voorkomen hebben wij zowel de Sony PlayStation 1 consoles, controllers als de accessoires verdeelt in 2 categorieën, namelijk:

 • Budget
 • Standaard

Belangrijk om te weten is dat zowel de budget- als de standaard categorie van de Sony PlayStation producten uitvoerig worden getest voordat wij deze weer verkopen. Wij garanderen dan ook een werkende Sony PlayStation console, controller of accessoire 👍

Budget Playstation 1 Producten

Wanneer je een rode sticker met de tekst 'BUDGET' bij de afbeelding van de console, controller of accessoire ziet staan, dan betreft het een budget artikel. Een budget artikel is in een minder mooie staat dan een standaard artikel. Je kan dan denken aan:

 • Stukjes afgebroken plastic console: een hoekje, aansluitpunt of een klein plekje waar het plastic ontbreekt. Dit kan het uitzonderlijke geval zijn bij de console. Het plastic is al oud en zwakker geworden en met een kleine val kan het zomaar zijn dat er een klein stukje plastic ontbreekt.
 • Verkleuring: de console, controller of accessoire is verkleurd. Vooral grijs- en wittinten worden geel door uv-stralen. Dit noemen wij ook wel vergeling.
 • Zichtbare krassen: door het meeslepen van je console of uitbundig gebruiken van de controller of accessoire komen er gebruikerssporen op. Het plastic is niet zo erg sterk waardoor je al gauw kleine tot diepere krassen krijgt.
 • Vervaging: het verkeerd schoonmaken of veelvuldig poetsen kan ervoor gezorgd hebben dat de Sony PLayStation logo of andere teksten vervaagd zijn.
 • Zwarte buitendraad: het veel gebruiken of knabbelen aan de bedrading van je controller kan de buitenste mantel van de bedrading bloot maken. De draadjes in de zwarte kabel zitten nog wel netjes in hun silicone omgeving.
 • Klik gevoel: de feedback die je krijgt van de controller, zoals door het indrukken van de X of O knop, is minimaal. De rubbers werken goed alleen zijn deze verslapt. Jouw input werkt wel goed naar de console toe.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij de voor- en nadelen van een budget artikel hier op een rij gezet:

✔ Goedkoper t.o.v. de standaard categorie in prijs

✔ Erg karakteristiek en vaak met een verhaal erachter

✔ Bijdrage aan het langer gebruiken van 'minder mooie' refurbished producten

 Product zal minder snel jou het nostalgisch woonkamer gevoel geven

Standaard Playstation 1 Producten

Wanneer je geen sticker tegenkomt bij het product, wat je wel ziet bij budget artikelen, dan heb je te maken met een standaard PlayStation 1 product. Een standaard PlayStation 1 product ziet er een stuk netter uit dan een budget product, maar kan weldegelijk gebruikerssporen bevatten. Toch krijg je het gevoel van nostalgie en ziet het product er nog goed uit. Bij een standaard product moet je denken aan:

 • Verkleuring: de console, controller of accessoire is lichtjes verkleurd. Vooral grijs- en wittinten worden lichtjes geel door uv-stralen. Dit noemen wij ook wel vergeling (begin stadium).
 • Zichtbare lichte krassen: door het gebruiken en neerleggen van je controller of accessoire ontstaan er lichte krasjes op de behuizing. Het plastic is niet zo erg sterk waardoor je al gauw wat kleinere gebruikerskrasjes op komen.
 • Klik gevoel: de feedback die je krijgt van de controller, zoals door het indrukken van de A of B knop, is er wel t.o.v. een budget artikel. De rubbers werken goed en geven jouw vingers de feedback die je verwacht. De input naar de console toe werkt goed.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben wij de voor- en nadelen van een standaard artikel hier op een rij gezet:

✔ Cosmetisch in goede staat

✔ Vorige eigenaar was er erg zuinig op het product

✔ Product zal in de woonkamer bijdragen aan jouw nostalgisch gevoel

 Product is duurder t.o.v. een budget artikel

verkoopdoos winkelmandje user fire tv circle gamepad star checkmark checkmark circle search lock